Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut Meringues with Rhubarb & Cream Filling
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions
Składniki
Hazelnut Meringues
-
hazelnuts1 ½ oz
-
sugar7 oz
-
corn starch1 tbsp
-
egg whites from large eggs8
-
cream of tartar½ tsp
Rhubarb Compote and Whipped Cream Filling
-
sugar6 oz
-
orange thin peel only, no pith1
-
cinnamon stick broken into pieces1
-
star anise1
-
ground nutmeg1 pinch
-
rhubarb in pieces (½ in.), divided12 oz
-
heavy whipping cream chilled6 oz
-
confectioners sugar to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
73.2 mg
Białko
6 g
Kalorie
1728.6 kJ /
413.1 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Courtesan au Chocolat
3 godz. 15 min
Venezia Bread
11 godz.
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Homemade Pasta
1 godz.
Orange Buttermilk Chess Pie
4 godz. 15 min
Sourdough Bread
23 godz.
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Raspberry Jam
40 min
Ancient Grain Bread
2 godz. 30 min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min