Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut Meringues
- 1 oz hazelnuts, plus extra to garnish, to taste (approx. 0.5 oz)
- 7 oz sugar
- 1 tbsp corn starch
- 8 egg whites, from large eggs
- ½ tsp cream of tartar
Rhubarb Compote and Whipped Cream Filling
- 6 oz sugar
- 1 orange, thin peel only, no pith
- 1 cinnamon stick, broken into pieces
- 1 star anise
- 1 pinch ground nutmeg
- 12 oz rhubarb, in pieces (½ in.), divided
- 6 oz heavy whipping cream
- confectioners sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1728.6 kJ / 413.1 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 73.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15min
Melon Granita
4 godz.
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6h 15min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Béarnaise Sauce
20 min
Kalamata Tapenade
5 Min
Coconut Almond Candies
55 Min
White Grape, Honey and Thyme Sorbet
14h
Béarnaise sauce
15min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Purple Cauliflower Soup
25 min
Two Crust Pie Pastry
13 godz. 50 min