Hazelnut Meringues with Rhubarb & Cream Filling

Hazelnut Meringues with Rhubarb & Cream Filling

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

Hazelnut Meringues
  • hazelnuts
    1 ½ oz
  • sugar
    7 oz
  • corn starch
    1 tbsp
  • egg whites from large eggs
    8
  • cream of tartar
    ½ tsp
Rhubarb Compote and Whipped Cream Filling
  • sugar
    6 oz
  • orange thin peel only, no pith
    1
  • cinnamon stick broken into pieces
    1
  • star anise
    1
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • rhubarb in pieces (½ in.), divided
    12 oz
  • heavy whipping cream chilled
    6 oz
  • confectioners sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 413.1 kcal / 1728.6 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 73.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...