Victoria-Sponge-Cake

Victoria-Sponge-Cake

4.2 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Butter zum Einfetten
  • Zucker
    170 g
  • Eier
    3
  • Mehl
    170 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Natron
    1 TL
  • Vanilleextrakt (opcjonalnie)
    1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Konfitüre nach Geschmack
    100 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Beeren, gemischt, frisch
    150 g
  • Puderzucker zum Bestäuben
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1683 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...