Urządzenia i Akcesoria
Victoria-Sponge-Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Butter zum Einfetten
-
Zucker170 g
-
Eier3
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 TL
-
Natron1 TL
-
Vanilleextrakt (opcjonalnie)1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Konfitüre nach Geschmack100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Beeren, gemischt, frisch150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1683 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladentarte
3h
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Lauwarmer Apfelkuchen (American Pie)
3h 5min
Schokoladen-Tarte
1h 15min
Victoria-Sponge-Cake
1h 10min
Vanille-Karamell-Tarte
3h
Klassische Samosas
1h 30min
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Apple Pie
2h
Kasutera (Castella, japanischer Honigkuchen)
1h 45min
Banana Bread
1h 50min