Urządzenia i Akcesoria
Victoria-Sponge-Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Butter zum Einfetten
-
Zucker170 g
-
Eier3
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 TL
-
Natron1 TL
-
Vanilleextrakt (opcjonalnie)1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Konfitüre nach Geschmack100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Beeren, gemischt, frisch150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1683 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Victoria-Sponge-Cake
1 godz. 10 min
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4 godz. 40 min
Mokka-Mousse-Torte
8 godz.
Schokoladen-Tarte
1 godz. 15 min
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Karamell-Popcorn-Torte
3 godz. 30 min
Triple Chocolate Cake
2 godz. 30 min
Lauwarmer Apfelkuchen (American Pie)
3 godz. 5 min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
Schokoladigster Schokokuchen (Death by chocolate)
4 godz.