Urządzenia i Akcesoria
Jalebi (Diwali)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
25 Stück
Składniki
-
Safranfäden½ TL
-
Wasser, heiß75 g
-
Mehl100 g
-
Speisestärke10 g
-
Trockenhefe¼ Pck.
-
Zucker260 g
-
Joghurt, 3,5% Fett100 g
-
Wasser250 g
-
Nelken2
-
Zimtstange½
-
Kardamomkapseln angedrückt2
-
Öl zum Ausbacken
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
3 mg
Białko
1 g
Kalorie
248 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Indisch Kochen
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lachs Tikka mit gedämpftem Reis
40 min
Klassische Samosas
1 godz. 30 min
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
3 godz. 30 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 godz.
Victoria-Sponge-Cake
1 godz. 10 min
Vegane Mini-Cheesecakes
4 godz. 30 min
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16 godz.
Kokosnuss-Fudge
4 godz. 25 min
Möhren-Halwa
40 min
Grießplätzchen in Zuckersirup (İrmik Tatlısı)
1 godz. 30 min
Tuzlu - salzige Kringel
35 min