Urządzenia i Akcesoria
Jalebi (Diwali)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
25 Stück
Składniki
-
Safranfäden½ TL
-
Wasser, heiß75 g
-
Mehl100 g
-
Speisestärke10 g
-
Trockenhefe¼ Pck.
-
Zucker260 g
-
Joghurt, 3,5% Fett100 g
-
Wasser250 g
-
Nelken2
-
Zimtstange½
-
Kardamomkapseln angedrückt2
-
Öl zum Ausbacken
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
3 mg
Białko
1 g
Kalorie
248 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Indisch Kochen
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Blaubeer-Scones mit Honig-Walnuss-Butter
50 min
Thunfisch Bolofritten
45 min
Kartoffelbrot (Glutenfrei)
Brak ocen
Safranreisbällchen auf Tomatensauce
2 godz. 30 min
Hartweizen-Focaccia
7 godz.
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Gajar-Halwa
2 godz.
Zwiebel Bhaji
45 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Butter-Hähnchen mit Knoblauch-Naan
1 godz. 30 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Kartoffelblumen
1 godz. 30 min