Urządzenia i Akcesoria
Lemon Drizzle Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Ausstreuen200 g
-
Bio-Zitrone Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst (30 g)1
-
Kristallzucker270 g
-
Eier3
-
Milch10 g
-
Weinstein-Backpulver2 ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schneller Alltag
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Orangenkuchen
50 Min
Pav-Buns
3 Std.
Kardamom-Rosen-Shortbread
1 Std. 30 Min
Blechkuchen mit Erdnussbutter und Chocolate-Chips
1 Std. 20 Min
Madeleines
1 Std.
Schoko-Vulkan
15 Min
Rhabarberkuchen
50 Min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1 Std.
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40 Min
Bananencake
1 Std. 50 Min
Obstkuchen
1 Std.
Italienischer Zitronenkuchen
45 Min