Lemon Drizzle Cake

Lemon Drizzle Cake

4.4 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    170 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Ausstreuen
    200 g
  • Bio-Zitrone Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst (30 g)
    1
  • Kristallzucker
    270 g
  • Eier
    3
  • Milch
    10 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1187 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...