Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entrecosto
- 100 g mel
- 20 g vinagre balsâmico
- ½ c. chá de cravinho em pó
- 50 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g concentrado de tomate
- 1 limão, só sumo
- 1 malagueta
- ½ c. chá de colorau
- 2000 g entrecosto
Arroz de feijão
- 120 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g azeite
- 180 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 1200 g água
- 350 g arroz carolino
- 1 folha de louro
- 250 g feijão-encarnado cozido e escorrido
- Salsa q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5769.4 kJ / 1378.9 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Tłuszcz
- 93.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1198.3 mg
Alternatywne przepisy
Tiras de peru com molho cremoso
45min
Rancho
2 Std. 45 Min
Arroz chau chau
40min
Frango com molho de leitão
1h
Asas de frango com arroz de laranja e ervas
1h
Cebolada de porco com batata e curgete assadas
1h 15min
Lombinho no pão
1h 45min
Piano com molho barbecue e salada de cenoura
11 Std.
Arroz malandro de entrecosto
1h
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Porco agridoce
1h 15min
Polvo à lagareiro
1h 30min