Frokostkake med havregryn og bringebær

Frokostkake med havregryn og bringebær

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
9 porsjoner

Składniki

  • smør, usaltet til smøring
  • hvetemel, fint til dryssing
  • fullkornsmel
    50 g
  • havregryn
    75 g
  • finkornet sukker etter smak (se tips)
    75 - 125 g
  • bakepulver
    2 ts
  • havsalt
    ¼ ts
  • skummet melk
    170 g
  • yoghurt, 0.1% fett
    50 g
  • egg, store (63-73 g)
    1
  • maisstivelse
    2 ss
  • bringebær
    175 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 5.7 g
Kalorie 844 kJ / 199 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie