Veganske frokostpølser

Veganske frokostpølser

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porsjoner

Składniki

Ris
  • vann
    1200 g
  • ris, brun
    200 g
Grønnsakspølser
  • havregryn
    150 g
  • sopp, fersk
    50 g
  • tofu, fast delt i biter (2-3 cm)
    200 g
  • squash delt i biter (2-3 cm)
    50 g
  • løk, gul delt i kvarte
    100 g
  • tomater, tørkete, i olje drenert
    80 g
  • havsalt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • soyasaus
    2 ss
  • rosmarin, fersk bare blader
    2 kvister
  • flatbladet persille, fersk bare blader
    5 kvister
  • salvieblad, fersk bare blader
    10 kvister
  • fennikelfrø, tørket
    1 ts
  • næringsgjær (se tips)
    1 ss
  • xanthan gum (se tips)
    1 ts
  • nøytral olje for steking
    2 - 4 ss
  • tomatsaus til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 613 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1812.2 kJ / 431.5 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie