Laks med sitronhollandaise, asparges og ris

Laks med sitronhollandaise, asparges og ris

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Hollandaisesaus
  • vann
    15 g
  • sitronsaft pluss ekstra til servering
    30 g
  • smør delt i biter
    225 g
  • eggeplommer (store egg)
    4
  • salt pluss ekstra etter smak
    1 ts
  • malt svart pepper
    1 klype
Laks, asparages og ris
  • korianderblader, ferske
    30 g
    30 g persille blader, ferske
  • sitron kun skall
    1
  • jasminris
    285 g
  • vann
    1000 g
  • løk pulver
    1 ts
  • salt etter smak
    ½ ts
  • hvitløkspulver
    ½ ts
  • asparges, grønn
    340 g
    340 g brokkoli delt i buketter
  • laksefileter, med eller uten skinn
    450 g
  • salt etter smak

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 672 mg
Białko 33 g
Kalorie 3778 kJ / 903 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie