Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g pera-rocha s/ casca e cortada em pedaços (4 unid. aprox.)
- 50 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 1 c. chá de mistura de especiarias p/ doces (ver dica)
- 200 g natas
- 300 g leite gordo
- 200 g açúcar
- 5 ovos
- 10 - 12 cones p/ gelado
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 862.1 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 65.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorvete de frutos vermelhos
8h
Sorvete de morango
8h
Sorvete de melancia
10min
Sorvete de ananás hortelã
8h
Sorvete de ananás e coco
8h
Sorvete de manjericão e morango
3 godz. 20 min
Sorvete de kiwi
8h
Sorvete de pera rocha
8h
Refogar 250 g de chalota
25min
Sorvete de melão
8h
Sorvete de manga
8h
Quiche de abóbora e sobras de legumes
2 Std.