Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mollejas de ternera
- 1750 g de agua
- 250 g de vinagre de vino blanco
- cubitos de hielo
- 300 g de cebolletas en trozos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de vino blanco
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 - 2 cucharadas de cebolleta (parte verde, picada)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1u.
Hígado encebollado al vino de Jerez
30min
Arroz con magro de cerdo y cinco especias (Cocción de arroz)
50min
Fideos orientales con pollo
30min
Panecillos retorcidos de hinojo
Brak ocen
Solomillo de ternera con puré de batata y salsa a la pimienta verde (Al vacío)
2h 20 min
Pepinos encurtidos
48h 20min
Naranja en almíbar de clavo
35min
Zanahorias agridulces
1u.
Bondiola con salsa de vino tinto
1u.
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Marquise de chocolate
2sa 40 dk