Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 400 g de carne picada de cerdo
- 1 cucharadita de sal
- 15 g de azúcar
- ½ cucharadita de pimienta blanca molida
- 1 cucharadita de aceite de sésamo tostado
- 15 g de salsa de soja
- 50 g de agua
Masa
- 250 g de agua
- 15 g de azúcar
- 1 cucharadita de levadura de panadería deshidratada
- 500 g de harina de trigo
- ½ cucharadita de sal
- 5 g de aceite
Montaje y terminación
- 1 cucharada de aceite
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de semillas de sésamo negro
- 1 cebolleta recta en rebanadas de 2 mm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tequeños
45 Min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Panecillos al vapor rellenos de carne de cerdo (Baozi)
2j 10 menit
Bao buns de cerdo
2j
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1 Std. 15 Min
Börek de ternera - Turquía
1h 10 min
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1 godz. 35 min
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2j 10 menit
Tortitas japonesas
30 min
Tortillas de trigo
1j 20 menit
Hot-cakes esponjosos
30 min
Bao buns de secreto ibérico
2j 30 menit