Skaldjur med tomat- och örtsås

Skaldjur med tomat- och örtsås

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

Tomat- och örtsås
  • citron endast skal, utan det vita
    ½
  • bladpersilja, färsk endast bladen, plus extra till garnering
    6 kvistar
  • färska basilikablad endast bladen, plus extra till garnering
    3 kvistar
  • färska gräslöksstrån skurna i tre delar
    15
  • färsk timjan endast bladen
    3 kvistar
  • vitlöksklyfta
    1
  • rödlök i halvor
    70 g
  • soltorkade tomater avrunna
    50 g
  • saft av citron (ca. ½ citron)
    20 g
  • farinsocker
    2 tsk
  • balsamvinäger
    2 tsk
  • smör i bitar (2-3 cm)
    100 g
  • urkärnade kalamataoliver skivade
    50 g
  • inlagd kapris
    1 msk
  • konserverade hackade tomater
    400 g
Skaldjur
  • färska blåmusslor skrubbade och utan skägg
    750 g
  • färska hjärtmusslor rengjorda (se tips)
    500 g
  • körsbärstomater halverade
    250 g
  • pinjenötter rostade
    30 g
  • baguette till servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 67.7 g
Kalorie 2984 kJ / 710 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie