Dampet havabbor med brønnkarse og Couscous med appelsin

Dampet havabbor med brønnkarse og Couscous med appelsin

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porsjoner

Składniki

  • "extra virgin" oliven olje
    100 g
  • rødvinseddik
    30 g
  • dijon sennep
    2 ts
  • havsalt
    ¾ ts
  • malt svart pepper
    3 klyper
  • brønnkarseblader ferske
    100 g
  • brønnkarseblader ferske
    100 g
  • havabbor med skinn (ca. 90 g hver)
    4
  • "extra virgin" oliven olje
    1 ts
  • vann
    500 g
  • couscous
    180 g
  • appelsiner skrelt og delt i biter (2cm), 30 g saft og finrevet skall av ½ appelsin
    2
  • pinjekjerner, ristet (opcjonalnie)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 38 g
Kalorie 2525 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie