Wersje kompatybilne
Solomillos de pollo al estilo Kentucky (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para rebozar
- 200 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de paprika
- 1 cdita de ajo en polvo
- ½ cdita de curry en polvo
- ½ cdita de pimienta de cayena molida
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de eneldo, seco
Para macerar
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cda de paprika dulce
- 1 cda de tomillo seco
- 1 cda de mejorana seca
- 1 cda de estragón seco
- 1 cda de eneldo, seco
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 cda de sal
- 2 pizcas de pimienta molida
- 220 g de harina de trigo
- 110 g de fécula de maíz
- 360 g de agua
- 700 g de tiras de pechuga de pollo
Para freír
- 500 g de aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 221.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastes hidalguenses
1h 50min
Champurrado del puesto de tamales
15min
Adobo básico
30 Min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Pierna adobada navideña
1h 45min
Mochi ice cream
1 Std.
Carnitas
50 min
Birria
1 Std.
Gordita de chicharrón
30 Min
Pambazos CDMX
2 godz. 30 min
Quesadillas de chicharrón prensado
30 Min
Gorditas de chicharrón
2h