Rassolnik (polévka z nakládaných okurek)

Rassolnik (polévka z nakládaných okurek)

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcí

Składniki

  • 200 gramů nakládaných okurek na kousky
  • 100 gramů mrkve na kousky
  • 100 gramů cibule na čtvrtky
  • 30 gramů oleje
  • 70 gramů rajčatového protlaku
  • 300 gramů kuřecích srdcí
  • 30 gramů krup propláchnutých
  • 1000 gramů kuřecího vývaru
    1000 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli
  • 300 gramů brambor na kostičky (1 cm)
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 sušený bobkový list
  • 10 gramů čerstvého kopru nasekaného
    10 gramů čerstvé petržele, nasekaného
  • 60 gramů zakysané smetany na ozdobu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 13 g
Kalorie 1137 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...