Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vejce
- 200 gramů špaldové mouky, hrubé
- 30 gramů burisonů
- 1 čajová lžička soli
- 250 gramů plnotučného mléka
- 10 gramů vepřového sádla, na vymazání hrnků
- 1000 gramů vody, na vaření
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Klasický flapjack
55min
Chléb s chilli
4u. 30min
Králičí terina s čerstvými bylinkami
2h 35min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1 godz. 45 min
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40min
Celozrnný chléb z páry
2h
Pivní chléb
3h 40min
Ryba po řecku
35 Min
Terina z krůtích prsou se žampióny
2h