![Miso kraut Miso kraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17969271-ff76-44f8-a351-2a1e3ff34026/Derivates/860d5601-3d30-4ca7-9117-e1159564f0b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g white cabbage, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 2 tsp sea salt
- 200 g daikon, cut into pieces (3 cm)
- 10 spring onions/shallots, roughly chopped
- 30 g fresh ginger, cut into slices
- 60 g shiro (white) miso paste, mixed with 60 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 1579 kJ / 377.4 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 25.9 g
- Sód
- 6177.5 mg
Alternatywne przepisy
Tarator (tahini dip)
5 Min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 godz. 25 min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1h 50min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1h 50min
Coriander pesto
5 Min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Zhoug
10 Min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Lebanese-style hommus
13h 15min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min