Türkisches Fladenbrot

Türkisches Fladenbrot

4.8 303 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    300 g
  • Zucker
    10 g
  • Milch und 1-2 EL mehr
    170 g
  • frische Germ
    20 g
    1 Päckchen Trockengerm
  • Weizenmehl, glatt Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
    650 g
  • Salz und etwas mehr
    2 TL
  • Olivenöl
    30 g
  • Rapsöl
    Kokosöl
  • Öl zum Einfetten
  • Eidotter
    1
  • Olivenöl
    2 EL
  • Sesam, weiß
    1 EL
  • Sesam, schwarz
    1 EL
    1 EL Schwarzkümmelsamen, ganz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 412 mg
Białko 14 g
Kalorie 2156 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...