Urządzenia i Akcesoria
Türkisches Fladenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser300 g
-
Zucker10 g
-
Milch und 1-2 EL mehr170 g
-
1 Päckchen Trockengermfrische Germ20 g
-
Weizenmehl, glatt Type 700, etwas mehr zum Bemehlen650 g
-
Salz und etwas mehr2 TL
-
Olivenöl30 g
-
KokosölRapsöl
-
Öl zum Einfetten
-
Eidotter1
-
Olivenöl2 EL
-
Sesam, weiß1 EL
-
1 EL Schwarzkümmelsamen, ganzSesam, schwarz1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
412 mg
Białko
14 g
Kalorie
2156 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Rockstar Peter
7 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Toastbrot
3 godz.
Pitabrote
2 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Pide (Langzeitgare)
23 godz. 10 min
Sandwichbrot
3 godz.
Schweinslungenbraten im Weckerl
1 godz. 45 min
Weizenbrot Betty
4 godz. 35 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Rindfleisch-Oliven-Burger mit karamellisierten Zwiebeln
3 godz.
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Brötchensonne
2 godz.
Fladenbrot - Pide
1 godz. 50 min