
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchenteig (am besten am Vortag zubereiten)
- Butter zum Einfetten
- 250 g Buttermilch
- 250 g neutrales Öl z. B. Rapsöl
- 10 g Weißweinessig
- 1 TL Lebensmittelfarbe rot (Farbpaste) (opcjonalnie)
- 30 g Kakaopulver, ungesüßt
- 5 g Natron
- 1 Prise Salz
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 115 g Butter weich, in Stücken
- 275 g Zucker
- 2 TL Vanillepaste
- 2 Eier (Größe M)
Tränke für die Kuchenböden
- 80 g Zucker
- 50 g Wasser
- 100 g Prosecco rosé
Füllung
- 1 Granatapfel
- 3 Gelatineblätter
- 40 g Feinkristallzucker
- 2 Päckchen Sahnesteif (à 8 g)
- 400 g Mascarpone sehr kalt
- 400 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Ribiselmarmelade
Weißer Schoko-Drip
- 100 g Schokoglasur weiß (z. B. Dr. Oetker Glasur Weiße Schoko)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 655 kcal / 2742 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 253 mg