Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Shrimp
- 24 oz large raw shrimp, peeled, tail on, deveined
- water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Cocktail Sauce
-
4
oz ketchup
lub 4 oz tomato sauce - 2 oz chili sauce
- 1 oz prepared horseradish, to taste
- 3 oz mayonnaise, to taste (opcjonalnie)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 3 drops hot sauce, to taste
- 2 tbsp capers, to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch salt
- ice cubes, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50min
Boeuf Bourguignon
11 Std. 25 Min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Lemon Caper Potato Salad
1 godz.
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Garlic Mashed Potatoes
50min
Jalapeño Poppers
1 godz.
Tropical Cashew Rice
1h 45min
French Onion Soup
1h 10min
Spinach and Artichoke Dip
20min
New England Clam Chowder
45 min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3h