![Shrimp Cocktail Shrimp Cocktail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d9b3e85-a90f-46eb-b83b-dbff25184490/Derivates/0c79b674-90b2-4709-a726-7019dcb7021b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Shrimp
- 24 oz large raw shrimp, peeled, tail on, deveined
- water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Cocktail Sauce
-
4
oz ketchup
lub 4 oz tomato sauce - 2 oz chili sauce
- 1 oz prepared horseradish, to taste
- 3 oz mayonnaise, to taste (opcjonalnie)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 3 drops hot sauce, to taste
- 2 tbsp capers, to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch salt
- ice cubes, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Keto Roast Turkey with Pancetta, Lemon and Herb Cream
5h 30min
Radish Carpaccio with Cod (TM5)
Pas d’évaluation
Lemon Caper Aioli
10min
Essence of Tomato Water Shots
24h 15min
Spicy Pineapple Vinaigrette
5 Min
Beef Tenderloin with Parmesan Horseradish Sauce
55 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Carnitas
50 dk
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55 Std.
Baked Crab Dip
15min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Aji Verde Sauce
1h