Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 豬里肌肉 ,切4片(每片約0.5公分厚)
- 30 克 蒜頭 ,拍扁
- 5 克 薑 ,切片
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 肉桂粉
- ¼ 茶匙 五香粉
- 20 克 糖
- 50 克 醬油
- 50 克 米酒
- 30 克 地瓜粉
- 油 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 片
- Kalorie
- 999.2 kJ / 239 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.5 g