Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue helado
- 2 claras de huevo
- 110 g de azúcar
- 50 g de chocolate negro (70% de cacao)
Curd de maracuyá
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 200 g de pulpa de maracuyá
- 100 g de manteca fría en cubos
Crema de chocolate blanco
- 200 g de crema de leche
- 100 g de chocolate blanco en trozos
- 200 g de queso crema tipo Finlandia®
Armado del triffle
- 80 g de galletitas tipo Chocolinas®
- 15 g de Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2203 kJ / 526 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Humita
50min
Ñoquis de sémola
3h 30min
Terrina de cerdo, pollo y foie gras con chutney de higos al oporto
10 Std. 30 Min
Rogel
2h 20min
Torta de chocolate y almendras
45min
Pastafrola de membrillo
2h
Cuadraditos de limón y amapola
45min
Helado de palta y banana
5 min
Medialunas de manteca
5h 30min
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55min
Chipa
30min