Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate preto (70% cacau) cortado em pedaços
- 220 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g açúcar
- 6 ovos
- 1 pitada de sal
- 150 g farinha tipo 55
- 200 g pistácio s/ casca e s/ sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1639 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e framboesa
4 Std. 20 Min
Manteiga de alho assado
50 min
Trufas de rum e canela
45min
Gelado de frutos secos com crocante de citrinos e lavanda
17 Std. 15 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Brownies
30min
Bolo de três leites
2u.
Quadrados de gelado de lima
3h 10min
Bolo de chocolate sem ovos
35 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 Std. 40 Min
Brownies com chocolate branco
40 min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h