Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g água
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal grosso, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g tomate seco, em óleo cortado em tiras
- 1 c. sopa de folhas de alecrim
- 70 g azeitonas pretas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 309 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia com azeitona e alecrim
72h
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Guacamole
5 Min
Gressinos de tomate seco e sésamo
25 Min
Focaccia de sardinha
1h 20min
Bolachas de tomate seco e alecrim
30 Min
Focaccia com tâmaras, bacon e queijo de cabra
3h
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3h 20min
Molho pesto
5 Min
Húmus
10min
Pão com pesto
2 godz. 5 min
Focaccias
2h