川味粉蒸肉

川味粉蒸肉

3.9 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 人份

Składniki

  • 糯米
    100 克
  • 50 克
  • 香叶
    2 片
  • 八角
    1 颗
  • 桂皮 掰碎
    5 克
  • 山奈
    2 片
  • 干辣椒 切段
    5 克
  • 花椒 选择青红花椒混合
    10 克
  • 20 克
  • 豆瓣酱
    30 克
  • 牛肉 切块
    500 克
  • 生抽
    15 克
  • 切末
    5 克
  • 切末
    2 支
  • 土豆 去皮切丁
    200 克
  • 料酒
    30 克
  • 1500 克
  • 新鲜香菜叶 切末
    2 支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 502.6 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 1100.7 kJ / 263.3 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...