Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 gramů staršího pečiva, nakrájeného na kousky (viz Tip)
- 200 gramů mléka
- 20 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 50 gramů cibule, napůl
- 15 gramů řepkového oleje, plus navíc na naolejování rukou
- 2 vejce
- ½ - 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 70 gramů hladké mouky
- 300 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karlovarské knedlíky
50 min
Špekové knedlíky
50 min
Chlupaté knedlíky
1h 5 min
Křehké těsto
5 min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11h 30min
Cibulová polévka
1h 10 min
Drožďové knedlíčky
30 min
Sýrové sovy
15 分钟
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Knedlíky z bramborového těsta s houbami
40 min
Vdolečky s povidly
1h 30 min
Domácí nudle (zavářka)
30 min