Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinado
- 1000 g de plateada de vacuno, cortada en trozos de 150 g aprox.
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 50 g de aceite de oliva
-
30
g de vinagre balsámico
lub 30 g de vinagre de vino tinto
Cocción
- 150 g de zanahoria cortada en trozos
- 150 g de cebolla cortada en cuatro
- 100 g de pimentón rojo en trozos
- 1 hoja de laurel
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de orégano
- ½ cucharadita de merquén (opcional)
- 300 g de vino blanco
- 200 g de agua
-
1
cucharadita de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 50 g de concentrado de tomate
- 20 g de ketchup
- 1 cucharada de salsa inglesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2348 kJ / 561 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Pisco sour
10 min
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Pasta de ave palta y ave pimentón
35 Min
Empanada de pino al horno
4h
Pan amasado
55min
Calzones rotos
35 Min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Pastelera de choclo
1 Std.
Cóctel pisco sour
10 min
Sopaipillas chilenas
45 Min
Pebre
20 min