Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 gramů brambor, moučných, typ C, uvařených den předem ve slupce, oloupaných a rozpůlených
- 1 vejce
- 400 gramů hrubé mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů máku
- 100 gramů cukru
- 250 gramů másla, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 4996 kJ / 1193 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 129.3 g
- Tłuszcz
- 65.7 g
- Błonnik
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jablečné kapsy
1h 30min
Ovocné knedlíky na páře
1 godz. 40 min
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1h 30min
Makový závin
1h 50min
Ořechový závin
2h 50min
Podmáslové šátečky s jahodami
1 Std. 25 Min
Šišky se skořicovým cukrem
1 Std. 25 Min
Karamelový bahnový dip pro příšery
15 Min
Americké pečené fazole
No ratings
Koblihy
1h 30min
Žemlovka s tvarohem
1h 30min
Pizza Margherita
2h 10 min