Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů hrachu, sušeného, loupaného
- voda, na namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů čočky
- 70 gramů fazolí, suchých, malých, bílých
- 70 gramů krup, velkých
Polévka
- 30 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů celeru, na kousky
- 30 gramů kořenové petržele, na kousky
- 130 gramů cibule
- 30 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- 1200 gramů vody
- 2 vrchovaté polévkové lžíce dochucovací pasty, domácí, kuřecí
- ½ čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sušené majoránky
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 7.95 g
- Węglowodany
- 26.88 g
- Tłuszcz
- 3.95 g
- Błonnik
- 2.78 g
Alternatywne przepisy
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 min
Drožďová polévka s pórkem
40 min
Zabijačková černá polévka
35 min
Hanácká trošková polévka
8h 55 min
Zelňačka
25min
Kedlubnová polévka
35 min
Fazolková polévka
35 min
Dušená mrkev
20 min
Koprová omáčka
20 min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40 min
Čočková polévka
1h 35 min