Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- máslo, na kousky
- 75 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky, chilled, cut in pieces, plus extra for greasing
- 1 špetka soli, plus extra for dusting
-
½
čajové lžičky domácího vanilkového cukru
lub ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu - 50 gramů vody
Náplň
- 900 - 1000 gramů jablek (např. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pippin, Gravenstein)
- 30 gramů cukru
- 10 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 plátků
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Jogurtová bábovka
1h 40min
Třený ovocný koláč
50 Min
Bublanina s meruňkami
1h
Jablečná buchta
55min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min
Sýrový koláč (Cheese cake)
4 Std. 20 Min
Tvarohová buchta
12h 45min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Hruškový šlehačkový koláč
1 Std. 35 Min
Ořechový koláč s meruňkami
1h 30min
Rybízový koláč
2h 5min
Tvarohové řezy s višněmi
45min