Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho de salsa
- 20 g salsa
- 60 g azeite
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox)
- 1 c. chá de sal
Peixinhos da horta
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g feijão-verde cortado em metades
- 2 claras de ovo
- 2 gemas de ovo
- 50 g cerveja preta
- 70 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1072.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1201.4 mg
Alternatywne przepisy
Pataniscas de feijão-verde
25 Min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2h
Coscorões
2 Std. 30 Min
Arroz doce
1sa
Filhoses de Cabrela
1 godz. 20 min
Sopa de segurelha
40 dk
Peixinhos da horta
50 Min
Sopa alentejana
30 Min
Pataniscas de polvo
40 dk
Azevias de grão
50 Min
Açorda de marisco
30 Min
Farófias
20 Min