Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 3 claras de ovo
- 10 g adoçante em pó
- 3 gemas de ovo
- 1 limão (raspa e sumo)
- 170 g queijo-creme (até 30% de gordura)
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Hortelã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Mousse fresca de limão
2 Std. 10 Min
Bolo de maracujá
1h 15 min
Dip cheesecake
30min
Mousse de maracujá
10 Min
Bolo de tâmaras
3 Std.
Gelado de chocolate rápido
5 min
Trifle de framboesa e limão
2h
Mousse de avelã
2 godz. 15 min
Gelado de chocolate e framboesa
8 Std.
Mousse de maracujá e gengibre
8 Std. 15 Min
Gelado de canela
6h