Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln

Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln

2.7 72 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Hähnchen-Oberschenkel, ohne Knochen und Haut in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • Paniermehl
    60 g
  • Zwiebeln halbiert oder geviertelt
    320 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Petersilie abgezupft, davon 2 Stängel gehackt, zum Servieren
    8 - 10 Stängel
  • Salz und etwas mehr zum Marinieren
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Eier
    3
  • Mehl
    4 - 6 EL
  • Öl
    340 - 440 g
  • Safran
    1 Prise
  • Kartoffeln, festkochend
    700 g
  • Weinbrand
    50 g
  • Geflügelfond
    1000 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 594 mg
Białko 27 g
Kalorie 2134 kJ / 510 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...