Spinat og sitronkremkake

Spinat og sitronkremkake

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 skiver

Składniki

Spinatkake
  • spinat, hakket, frossen
    500 g
  • smør til smøring
  • druekjerneolje
    130 g
  • egg
    4
  • finkornet sukker
    180 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ½ ts
  • glutenfri melblanding (se tips)
    240 g
  • pilerotmel
    50 g
  • glutenfritt bakepulver (se tips)
    2 ½ ts
Sitronkrem
  • gelatinpulver
    1 ss
  • sitronsaft (ca. 1/5 sitron )
    3 ss
  • sitronskall delt i 5 striper
  • fløte
    400 g
  • melis
    80 g
  • granateplefrø til pynt
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 114.3 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1813.3 kJ / 431.8 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie