Glutenfrie kakebiter

Glutenfrie kakebiter

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porsjoner

Składniki

Smørkake
  • smør, usaltet delt i biter, pluss ekstra til smøring
    120 g
  • helmelk
    80 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    170 g
  • finkornet sukker
    120 g
  • glutenfritt bakepulver (se tips)
    2 ½ ts
  • egg
    2
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    2 ts
Glasur
  • melis
    400 g
  • kakaopulver (glutenfri)
    50 g
  • helmelk
    150 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
Sammensetting
  • fløte
    80 g
  • syltetøy (alle typer) valgfritt(se tips)
    2 ss
  • kokosnøtt, tørr, usøtet
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 95.2 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1934.4 kJ / 460.6 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie