Eplekake med valumefrø

Eplekake med valumefrø

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 porsjoner

Składniki

Kake
  • sitron kun skall
    1
  • appelsin kun skall
    1
  • valnøtter
    100 g
  • valmuefrø
    250 g
  • epler skrelt, delt i biter
    300 - 350 g
  • smør delt i biter
    250 g
  • egg
    6
  • finkornet sukker
    250
  • glutenfritt bakepulver (se tips)
    1 ts
  • maisstivelse
    60 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
Sjokoladeganache
  • mørk sjokolade glutenfri, delt i biter
    100 g
  • kremfløte, 35 % fett
    80 g
  • mandel, hakket til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 42.7 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 1701.1 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie