Korsboller

Korsboller

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
12 porsjoner

Składniki

Boller
  • ris, brun
    150 g
  • appelsin kun skall
    1
  • hirsemel (se tips)
    100 g
  • tørrgjær
    1 ss
  • pilerotmel
    190 g
  • salt
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    1 ts
  • nellik, malt
    ½ ts
  • rårørsukker
    50 g
  • loppefrøskall (se tips)
    1 ss
  • egg
    2
  • helmelk
    200 g
  • vann
    200 g
  • vegetabilsk olje
    50 g
  • sitrusskall, kandisert
    20 g
  • rosin, sultana
    100 g
  • rosin, korinter
    100 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    50 g
Glasur
  • appelsin . kun saft
    50 g
  • finkornet sukker
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 221.7 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1278 kJ / 304.3 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie