Vannbakkels med Sveitsisk marengs

Vannbakkels med Sveitsisk marengs

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 porsjoner

Składniki

Vannbakkels
  • vann
    250 g
  • salt
    1 klype
  • smør, saltet delt i biter
    120 g
  • potetstivelse
    70 g
  • hvitt rismel (se tips)
    90 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
  • egg
    4
Sveitsisk marengs
  • sukker
    100 g
  • eggehvite
    2
  • sitronsaft
    1 ts
  • salt
    1 klype
  • vaniljestang kun frø
    ½ ts
  • naturlig konditorfarge, rosa (optional)
    1 - 2 dråper
  • melis

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 48.5 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 242.6 kJ / 57.8 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie