Terter med fersk frukt og kremost

Terter med fersk frukt og kremost

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 porsjoner

Składniki

Deig
  • ris, klebrig
    100 g
  • chiafrø
    1 ss
  • mandler, skåldet
    40 g
  • pilerotmel pluss ekstra til dryssing
    50 g
  • potetstivelse
    20 g
  • salt, finmalt
    ½ ts
  • smør, usaltet
    80 g
  • eggeplommer
    2
  • vann, avkjølt
    1 ss
Kremostfyll
  • kremfløte, 35 % fett
    60 g
  • egg
    2
  • finkornet sukker
    50 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    2 ts
  • kremost
    250 g
  • rømme, alle typer
    60 g
  • vaniljepasta
    1 ts
Frukttopping
  • bær, blandet, ferske (se tips)
    250 g
  • kiwi skrelt og delt i tynne skiver
    1
  • appelsinjuice romtemparert
    150 g
  • finkornet sukker
    60 g
  • agar-agar
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 269.5 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1854.6 kJ / 441.5 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie