Dukkah-egg med asparges og feta

Dukkah-egg med asparges og feta

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porsjoner

Składniki

  • pistasjnøtter, uten skall, usaltet
    50 g
  • sesamfrø
    20 g
  • korianderfrø
    1 ss
  • spisskummenfrø
    2 ss
  • salt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • fetaost, laget på kumelk delt i biter
    100 g
  • melk, alle typer
    30 g
  • vann
    500 g
  • egg avkjølte
    4
  • asparges, grønn endene kuttet av
    1 - 2 bunt
  • "extra virgin" olivenolje pluss ekstra for drypping (valgfritt)
    1 ss
  • glutenfritt brød ristet, til servering
    2 skiver

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1285.4 mg
Białko 36.8 g
Kalorie 3233.5 kJ / 769.5 kcal
Tłuszcz 59.1 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie