Muffins med gulrot og valmuefrø

Muffins med gulrot og valmuefrø

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porsjoner

Składniki

Gulrotmuffins
  • mandler, med skall
    250 g
  • brunt sukker
    50 g
  • appelsin kun skall, uten hvit hinne
    1
  • gulrøtter delt i biter (ca. 3 gulrøtter)
    300 g
  • egg
    4
  • maisstivelse
    80 g
  • glutenfritt bakepulver (se tips)
    1 ts
  • salt
    1 klype
  • valmuefrø
    1 ss
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • vegetabilsk olje
    40 g
  • rosiner, sultana
    20 g
  • kokosnøtt, tørr, usøtet
    50 g
Topping
  • crème fraîche, min 30% fett
    6 ss
  • gulrot delt i tynne strimler, til pynt
    1
  • lønnesirup, ren til drypping

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 85.6 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1240.3 kJ / 295.3 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie