Ricottapannekaker med fruktkompott og yoghurt

Ricottapannekaker med fruktkompott og yoghurt

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 porsjoner

Składniki

Tørket fruktkompott
  • vann
    500 g
  • rårørsukker
    100 g
  • kanelstang
    1
  • nelliker
    4
  • sitron kun skall (4 x 1 cm biter), ingen hvit hinne
    1
  • aprikos, tørket, uten stein
    50 g
  • pære, tørket, i skiver
    50 g
  • plomme, tørket, uten stein
    50 g
  • eple, tørket
    40 g
  • ferskenskiver, tørkede
    50 g
  • vaniljepasta
    1 ts
Ricottapannekaker
  • ricotta ost, fersk (se tips)
    440 g
  • helmelk
    190 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    180 g
  • glutenfritt bakepulver (se tips)
    1 ts
  • salt
    1 klype
  • egg hviter
    4
  • smør til steking
    50 g
  • yoghurt, alle typer til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 456.1 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 2686.8 kJ / 639.6 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 81.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie