Glutenfrie pepperkaker

Glutenfrie pepperkaker

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 stykker

Składniki

Pepperkaker
  • mandler, blansjerte
    100 g
  • kandisert ingefær, i sirup drenert, behold 30 g syrup
    100 g
  • smør, usaltet i terninger
    90 g
  • lyst brunt sukker
    110 g
  • egg, stort (63-73 g)
    1
  • glutenfri melblanding, hvit pluss ekstra til dryssing
    350 gram
  • havsalt
    1 klype
  • xanthan gum
    ½ ts
  • glutenfritt bakepulver
    ½ ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • nellik, malt
    ¼ ts
Royal Icing
  • sukker
    125 g
  • eggehvite fra medium stort egg (se tips)
    1
  • sitronsaft
    1 ts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 39 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 410 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie