Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Białko
- 55.7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 277.1 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2u. 20min
Biryani
1 Std. 25 Min
Rogan josh
1h 35min
Thai chilli chicken and basil
30min
Curry lamb cutlets
1h
Sambal chilli
35min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min