Glutenfrie mincepaier

Glutenfrie mincepaier

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 stykker

Składniki

Glutenfri mørdeig
  • appelsin kun tynne strimler av skall
    1 ½
  • glutenfri melblanding, hvit pluss ekstra til dryssing
    350 g
  • smør, usaltet i terninger
    175 g
  • vann
    110 g
Fyll
  • mincemeat glutenfri (se tips)
    350 g
  • mandel, flak
    15 g
  • tranebær, tørkete
    60 g
  • appelsinjuice, ferskpresset
    25 g
Steking og servering
  • melk til pensling
  • aprikossyltetøy blandet med 1 ss kokende vann
    1 ss
  • melis til dryssing

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 31 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 702 kJ / 168 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie