Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 200 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g water
- 175 g light brown sugar
- 175 g caster sugar
- 75 g crème fraîche
- 3 large eggs
- 250 g self-raising flour
- 25 g cocoa powder
- ½ tsp baking powder
Icing
- 250 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids)
- 250 g unsalted butter, diced
- 250 g icing sugar
Decoration
- 270 g chocolate biscuit bars (fingers - approx. 2 packs)
- 50 g chocolate chip cookies
- 25 g chocolate flake bar (approx. 1 flake)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2404 kJ / 574.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 205.2 mg
Alternatywne przepisy
Pink Lemonade
30 Min
Pinot Freezio - Pineapple White Wine Slushies
5 min
Popcorn Verrines
1h 30min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Drip Candle Cake with Funfetti Sponge
3h
Fruit Ice Cream
5 min
Raspberry White Chocolate Hot Chocolate Stirrers
2 Std. 15 Min
Kiwi and Raspberry Chia Pudding (No Added Sugar)
4h 15 min
Jam Sandwich Biscuits
2 Std. 15 Min
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min
Chocolate Pancakes
35 Min
Classic Banana Bread
1hod. 25min