Gresskar- og eplekake med havregryn og rosiner

Gresskar- og eplekake med havregryn og rosiner

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
16 stykker

Składniki

Kake
  • solsikkeolje til smøring
  • pekannøtter
    50 g
  • gresskarkjøtt delt i biter (3 cm)
    300 g
  • kokeepler skrelt, kjerne fjernet, delt i fire
    200 g
  • havregryn
    150 g
  • rosin
    100 g
  • lyst brunt sukker
    380 g
  • solsikkeolje
    150 g
  • kanel, malt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • nellik, malt
    1 klype
  • egg, medium
    5
  • hvetemel
    200 g
  • bakepulver
    1 ts
Topping
  • sukker
    240 g
  • smør, usaltet mykt
    50 g
  • kremost (se tips)
    60 g
  • sitronsaft
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Białko 6 g
Kalorie 1781 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie