Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de jitomate saladet, en mitades
- 150 g de cebolla, en gajos delgados
- 35 g de mantequilla
- 400 g de calabaza
-
600
g de agua de coco
lub 600 g de leche de coco, thai - 2 ½ cdas de fécula de maíz
- 100 g de zanahorias, en rodajas delgadas
- 200 g de papas cambray, en mitades
- 2 cditas de sal
- 1 cdita de pimienta negra recién molida
-
300
g de mejillones frescos limpios
lub 300 g de almejas - 150 g de calamares, en rodajas, limpios
- 100 g de pulpo crudo, en trozos de 5 cm
- 150 g de camarones medianos crudos, pelados
- hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1450 kJ / 345.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1503 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con camarones y chorizo
30min
Ceviche de marlin
25 Min
Pasta con camarones
35min
Puchero
1h 40min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15min
Pay de arroz con carne
1 Std. 15 Min
Ensalada mixta con aderezo de granada en Varoma
30min
Helado de durazno y almendras
10 Min
Crema de papa y poro, camarones con verduras y duraznos al vapor TM6
1 Std.
Pastel de durazno y ciruela
1 Std.
Mole pobre
1h 40min