Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina +.q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva +.q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 10 - 15 foglie di basilico fresche, spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza alle zucchine
1h 45min
Pizza Margherita
2 Std.
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza diavola
1h 45min
Pizza bianca alla rucola
1sa 35 dk
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Pizza alle tre farine
1 godz. 55 min
Pizza alla marinara
1sa 35 dk
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min