Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)

Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Pastry
  • light olive oil
    100 g
  • plain flour plus extra to dust
    500 g
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    2 pinches
  • water
    200 g
Filling
  • turkey cooked, cooled and cut into bite sized pieces (see Tips)
    400 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • red capsicum cut into pieces (5 cm)
    100 g
  • green capsicum cut into pieces (5 cm)
    100 g
  • smoked paprika
    1 tsp
  • tomato paste
    40 g
  • fresh parsley leaves only
    2 sprigs
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
Assembly
  • plain flour to dust
  • egg lightly beaten to glaze
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 595.9 kcal / 2493 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 71.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 537.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...