Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g light olive oil
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 200 g water
Filling
- 400 g turkey, cooked, cooled and cut into bite sized pieces (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 100 g red capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 100 g green capsicum, cut into pieces (5 cm)
- 1 tsp smoked paprika
- 40 g tomato paste
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- plain flour, to dust
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.7 kJ / 632.1 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1082.8 mg
Alternatywne przepisy
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3h 40 min
Champagne Grapefruit Sorbet
8 godz. 15 min
Barbecued pork ribs
28h 10min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Spicy Honey
10min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1 godz.
Emu Stew (Mark Olive)
25min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4 Std. 20 Min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM5/TM31)
1h 30min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5 Std. 15 Min
Pork and porcini roulade
5 Std. 15 Min
Natillas
1 godz.